Kanshebbers fietsroute van het jaar bekend

De genomineerden van de fietsroute van het jaar 2014 zijn bekend gemaakt.

De genomineerden van de fietsroute van het jaar 2014 zijn bekend gemaakt.

Elk jaar wordt tijdens de Fiets en Wandelbeurs de fietsroute van het jaar bekend gemaakt. De genomineerden voor dit jaar zijn: de Pirinexus, Tour de Manche, het Valsuganapad en de Vennbahn. Op vrijdag 28 februari, aan de vooravond van de tiende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, reikt de jury van de uitverkiezing de bijbehorende trofee uit aan de winnaar.

Criteria
Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam bij De Vakantiefietser, specialist op het gebied van trekkingbikes, werden de genomineerden gepresenteerd. Alle vier routes zijn door testfietsers nagefietst en getoetst aan criteria als bewegwijzering, belevingswaarde en voorzieningen. Een belangrijk criterium is verder dat het om een nieuw of onlangs ingrijpend vernieuwd traject gaat.

Europese routes
Opvallend is dat het bij drie van de vier genomineerden om grensoverschrijdende routes gaat. De Pirinexus in Catalonië is een ronde van 350 km aan de Spaanse en Franse kant van de Pyreneeën. Bij de Tour de Manche fiets je rond Het Kanaal door delen van Frankrijk en Engeland. De Vennbahn, een route over een voormalige spoorlijn tussen Aken en Troisvierges, loopt zelfs door drie landen: Duitsland, België en Luxemburg. Alleen het 80 kilometer lange Valsuganapad in Trentino blijft binnen de – Italiaanse – landsgrenzen.

De winnaar van de uitverkiezing van ‘beste fietsroute van 2014’ blijft geheim tot de presentatie op vrijdag 28 februari. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.