Kopenhagen Europese Groene Hoofdstad 2014

Kopenhagen is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad 2014.

Kopenhagen is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad 2014.

Kopenhagen mag in 2014 de titel Europese Groene Hoofdstad dragen. Ze hebben deze onderscheiding gekregen van de Europese Commissie. De Deense hoofdstad dankt deze prijs aan haar ‘milieuvriendelijke oplossingen voor groei met behoud van leefkwaliteit’. Bovendien vindt de Commissie dat de stad haar kennis op bewonderenswaardige wijze weet te delen met de rest van de wereld.

Ambitie
Kopenhagen heeft de benoeming in belangrijke mate te danken aan de initiatieven die de laatste jaren zijn genomen om het fietsen in de stad te bevorderen. Er wordt al geruime tijd ook een groot aantal andere maatregelen genomen om het milieu te beschermen. De stad heeft de ambitie in het jaar 2025 helemaal CO2-neutraal te zijn. In verband met de titel Groene Hoofdstad van Europa vinden er in Kopenhagen dit jaar tal van speciale evenementen plaats.

Groene hotelkamers
De Deense hoofdstad heeft ook een nieuw record bereikt wat betreft het aantal eco-gecertificeerde hotelkamers. Het aantal ‘groene’ hotels is in de afgelopen vijf jaar met 980 procent gegroeid. In totaal staat nu 71 procent van alle hotelkamers in de stad officieel te boek als milieuvriendelijk. Dat wil zeggen dat ze in het bezit zijn van een internationaal erkend ‘groen’ certificaat.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.