Leer alles over Afrika in Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft zijn eigen leslokaal gemaakt.

Safaripark Beekse Bergen heeft zijn eigen leslokaal gemaakt.

Je gaat naar Safaripark Beekse Bergen voor ontspanning, maar het park wil meer bieden. Ze hebben nu speciaal voor schoolklassen in het basis- en voortgezet onderwijs een Afrikaans gethematiseerd leslokaal gemaakt. In de Klaskamer, zoals het lokaal heet, verzorgen rangers van het safaripark lessen over het continent. Zij beantwoorden vragen als: Wat behoort tot de Afrikaanse cultuur? Welke rol spelen dieren en de natuur hierin? Hoe zijn tradities en moderne tijd met elkaar verbonden?

Afrika
“We willen dat scholieren Afrika in zijn totaliteit leren kennen. Daarom besteden we ook aandacht aan het dagelijks leven van de Afrikaanse mens. In de Klaskamer geven we niet alleen les over dieren, maar leerlingen ervaren ook hoe het onderwijs in Afrika is”, zegt manager Educatie en Beleving van Safaripark Beekse Bergen, Klaas-Jan Leinenga. De Afrikaanse sfeer van de Klaskamer en de les van de ranger zorgen ervoor dat de leerlingen op een leuke manier kennis maken met de Afrikaanse cultuur en de relatie tussen mens en dier. “De klas loopt wel het risico dat de geluiden die de olifanten en bavianen naast de Klaskamer maken hun les tijdelijk verstoren”, lacht Leinenga.

Klaskamer
De Klaskamer – half tent, half hout – ligt in het Rangerkamp van Safaripark Beekse Bergen. Er staan nostalgische houten schoolbanken in Afrikaanse stijl. “In Afrika noemen ze een leslokaal Klaskamer”, voegt Klaas-Jan toe. De rangers van Safaripark Beekse Bergen verzorgen de lessen, die zo’n drie kwartier duren. Na de les gaan de leerlingen met de ranger op safari om hun kennis over Afrika en de dieren toe te passen en uit te breiden.

Lespakketten
Naast de lessen in de Klaskamer biedt Safaripark Beekse Bergen nog veel meer educatie aan. Zo zijn er via de website gratis lespakketten te downloaden voor basisscholen, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Leerlingen kunnen met dit lespakket voor of tijdens hun bezoek opdrachten maken. Wie liever met de klas onder begeleiding van een ranger op safari gaat, kan vooraf een safaribus reserveren.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.