Leer skiën in een dag

Het bewuste artikel in de Volkskrant van 4 januari 2014.

Het bewuste artikel in de Volkskrant van 4 januari 2014.


Boeiend artikel in de Volkskrant van dit weekend, waarin ‘bewezen’ wordt dat je kunt leren skiën in een dag. Ñaki Onorbe Genovesi beschrijft daarin hoe ze letterlijk met vallen en opstaan het skiën onder de knie krijgt. Ze krijgt de cursus ‘Ski in a day’ bij de Thoma Skischule in het Zwarte Woud in Duitsland. Een cursus die maar 42 euro per dag kost.

De kwaliteit van de cursus wordt in het artikel als volgt onderbouwd:

Hier, op bijna 1.500 meter, zou ik volgens Gundi Thoma, eigenaar van Wintersportschule Thoma, binnen een etmaal ‘das Vergnügen von Skifahren’ ervaren. Een reden om aan hem te twijfelen? Nee, niet echt. De Duitse skibond loopt weg met Gundi Thoma – ruim 95 procent van zijn leerlingen slaagt. Bovendien is hij ook nog eens familie van de voormalige olympische kampioenen Georg Thoma (Noordse combinatie) en Dieter Thoma (Schansspringen). Gundi Thoma zou mij – als kind slechts een paar keer op de besneeuwde hellingen van Andorra te vinden – nog aan het skiën kunnen krijgen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.