Legoland investeert 10 miljoen euro

Een van de nieuwe ridderkamers in Legoland.

Een van de nieuwe ridderkamers in Legoland.


Met een totaalbedrag van omgerekend ruim tien miljoen Euro wordt 2014 het grootste investeringsjaar ooit van Legoland, het beroemde pretpark in het zuiden van Denemarken. Het park in Billund, dat is opgebouwd uit zo’n zestig miljoen gekleurde Lego bouwsteentjes, krijgt niet alleen een nieuwe attractie, ook de verblijfs-mogelijkheden worden uitgebreid.

Legoland investeert in 2014 tachtig miljoen Deense kronen, vooral aan uitbreiding van de overnachtingsmogelijkheden bij het park, zodat bezoekers meerdere dagen kunnen doorbrengen in familiepark Legoland en in de rest van Zuid-Denemarken. Henrik Höhrmann, directeur van Legoland: “In het hoogseizoen zijn de themakamers in Hotel Legoland allemaal bezet. Daarom breiden we in 2014 uit met een nieuwe hotelvleugel. Tegelijkertijd lanceren we geheel nieuwe, gethematiseerde overnachtingsmogelijkheden in tent, caravan, kampeerhut en hostel via Legoland Holiday Village. De nieuwe attractie in Legoland is een unieke combinatie van een fascinerende reis door een interactieve Lego wereld en een tocht in een zweefmachine, die zorgt voor zowel spanning als plezier”.

Ridderkamers
Vanaf dit jaar biedt Hotel Legoland 24 nieuwe ridderkamers, naast de bestaande standaard kamers, de familiekamers met uitzicht op Legoland en de themakamers in avonturen- en prinsessenstijl. De nieuwe vleugel zal klaar zijn bij de opening van het nieuwe seizoen. Met de uitbreiding wordt de kamercapaciteit met 12% verhoogd, tot in totaal 223 kamers. De uitbreiding van de verblijfsmogelijkheden rond Legoland omvat ook de voormalige FDM Billund Camping en het hostel Legoland Village. Deze hebben een omvangrijke renovatie ondergaan en zijn voorzien van het Lego thema. Zo zijn er onder meer 44 piratenkamers in het hostel en 48 kampeerhutten in Wild West stijl en 25 gethematiseerde tenten op de camping.

Nieuwe attractie
De nieuwe attractie voor 2014 van familiepark Legoland in het Deense Billund is Ghost – The Haunted House. Het nieuwe spookhuis is achthonderd vierkante meter groot. Na een tocht door een 50 m² groot spiegeldoolhof bereiken bezoekers de kelder van het huis, waar ze plotseling deel uitmaken van een zweefexperiment, dat eindigt met een vrije val. Met het nieuwe spookhuis is een investering gemoeid van omgerekend zo’n 4,8 miljoen Euro.

Het wereldberoemde familiepark Legoland Billund opende in 1968 en bestaat inmiddels uit zo’n 55 attracties en zo’n 60 miljoen gekleurde LEGO steentjes. Ook zijn er diverse live shows, een bioscoop en de grootste LEGO winkel ter wereld. Het park opent op 5 april a.s. de deuren voor seizoen 2014. Meer informatie: www.visitdenmark.nl/legolandresort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.