Leiden houdt koop-jazz-festival

SabrinaStarke_hoofdact

Sabrina Starke is hoofdact van het ‘verassende winkelweekend’.

Als je in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 januari gaat winkelen in Leiden dan heeft de stad iets bijzonders te bieden. Het is dan namelijk het ‘verrassend winkelweekend’ met als thema Jazz. Voor het winkelende publiek staan in twee dagen meer dan zestig live optredens gepland. Bij de performances in winkels, cafés en restaurants in de Leidse binnenstad wisselen gevestigde namen af met verrassende nieuwkomers.

Zestig acts, drie routes
Aansluitend op de Leidse Jazz week vindt het ‘Verrassend Winkelweekend’ plaats onder het thema Jazz. SummerJazz, programmeur van dit weekend, stelde drie muziekroutes samen: vocal, jazz en blues/funk/soul. Tijdens het winkelen kunnen bezoekers van de binnenstad  naar hun eigen smaak gratis optredens bekijken of juist verschillende stijlen combineren. Bekende namen als Diona Fox, Size Matters, Fridolijn van der Poll en Céline Caïro komen optreden, maar er zijn ook jonge artiesten als The Acousticurls en de bijzondere act Tommy Moustache te zien.

Headliner Sabrina Starke in PopUp Jazz Club
Sabrina Starke is dit weekend de topact. Zij sluit op zondag het Verrassend Winkelweekend af in de PopUp Jazz Club, die voor de gelegenheid in de Stadsgehoorzaal is ingericht. Sabrina zingt songs van Bill Withers. Ook dit optreden is gratis toegankelijk. Zondagmiddag is er een SummerJazz Lounge op de Vismarkt met een jazzexpositie van het Rijksmuseum Volkenkunde, koek & zopie en muziek.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.