Medische kosten tegenvaller op reis

Nu je nog kan overstappen is het handig om te kijken hoe goed je verzekerd bent.

Nu je nog kan overstappen is het handig om te kijken hoe goed je verzekerd bent.

Veel mensen nemen hun zorgverzekering nog even onder de loep, omdat je nog tot eind januari 2014 kan overstappen naar een andere. Een van de dingen waar fervente reizigers op letten is de dekking van medische kosten in het buitenland. Als je een goede verzekering hebt, ben je over het algemeen goed gedekt tegen dit soort kosten. Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans wel gedekt. Hierdoor gaan mensen er vaak vanuit dat ze voor alle gezondheidsproblemen goed verzekerd zijn. Dit is niet altijd het geval.

Vergoeding
Normaal gesproken vergoeden de meeste zorgverzekeringen slechts de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je aanvullend voor de medische kosten bent verzekerd, tot 200 procent van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen.

Enkele voorbeelden van medische kosten in het buitenland vergeleken met Nederland:
• Een migraine in Hurghada, Egypte: 651 euro, in Nederland: 213 euro
• Een gebroken been in Antalya, Turkije: 16.900 euro, in Nederland: 6.340 euro
• Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro, in Nederland: 1.934 euro
• Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: 53.000 euro, in Nederland: tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose
• Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro, in Nederland: 338 euro

Voorkomen is echt beter dan genezen
• Allianz Global Assistance adviseert: afhankelijk van de gekozen reisbestemming en de duur van de reis, raden zij vakantiegangers sterk aan een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.
• Indien er sprake is van gezondheidsproblemen of men ziek is, is het van groot belang om direct contact op te nemen met de alarmcentrale.
• Lees de voorwaarden van uw zorgverzekering en reisverzekering altijd goed door.
• Bewaar uw rekeningen tijdens de reis altijd om ervoor te zorgen dat alles bij terugkomst wordt uitbetaald.
• Maak daarnaast altijd een kopie van de rekening.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.