Mercedes wordt ook een reisbureau

De website die welvarende Chinezen naar Europa moet brengen.

De website die welvarende Chinezen naar Europa moet brengen.


Automerk Mercedes Benz stapt in het segement van luxe reizen, zo kondigde het bedrijf in Shanghai aan. Vooralsnog worden er alleen trips voor de Chinese markt georganiseerd. ‘Mercedes-Benz Travel’ is een samenwerking met HHTravel, een bekende speler in China. Met het nieuwe reismerk worden reizen georganiseerd naar ‘fascinerende Europese locaties en unieke evenementen’.

“Individuele mobiliteit is onze core expertise. Hier werken we al 128 jaar aan. Ons doel is om mensen te bewegen en Mercedes -Benz Travel stelt ons in staat om dat te doen, maar op een nieuwe manier”, aldus Wilfried Steffen, hoofd vBusiness Innovation, tijdens de presentatie van de nieuwe premium reismerk. “We bieden unieke producten voor reislustige, veeleisende klanten in de Chinese markt. Je hoeft niet de eigenaar van een Mercedes – Benz zijn, het aanbod staat open voor iedere geïnteresseerde globetrotter in China. Ons doel op lange termijn is om onze premium class travel service geleidelijk uit te breiden naar andere landen”.

Vanaf eind februari kunnen klanten voor het eerst boeken via de website van de nieuwe organisatie, terwijl de eerste echte reis voor halverwege het jaar gepland staat.

De officiële start van het project. Foto: media.daimler.com

De officiële start van het project. Foto: media.daimler.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.