Nieuw luxueus wintersporthotel in Davos

Het futuristische nieuwe hotel in Zwitserland.

Het futuristische nieuwe hotel in Zwitserland.


InterContinental Hotels Groups (IHG) heeft een nieuw wintersporthotel geopend in de Zwiterse Alpen: InterContinental Davos. Het modern vormgegeven hotel ligt aan de voet van de Flüelapas en biedt een uitzicht over het Davosmeer en de Bündner Alpen.

InterContinental Davos springt onmiddellijk in het oog om zijn unieke architectuur. Het ovalen gebouw wordt omhuld met 790 goudkleurige staalelementen en biedt daarom een indrukwekkende futuristische aanblik, ‘ontworpen om op te gaan in het landschap van de Zwitserse Alpen en waarin accenten van de Zwitserse Alpen terugkomen’.

De opening van InterContinental Davos weerspiegelt het succes van het merk InterContinental Hotels & Resorts, niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld, omdat het merk zowel investeerders als consumenten blijft aanspreken op een steeds competitievere hotelmarkt.

— Tom Rowntree, Vice President Brand Management Upscale & Luxury Brands, Europe bij IHG (InterContinental Hotels Group)

Deze integratie van modern met traditie en de omgeving wordt doorgetrokken in het interieur ‘dat warm en modern oogt met tegelijkertijd een stevige knipoog naar het traditionele chalet-gevoel’. InterContinental Davos telt 216 kamers en suites. De lokale omgeving komt ook terug in het ontwerp van de InterContinental Alpine-spa van het hotel. De spa heeft een binnen- en een buitenzwembad en heeft een decor dat is gebaseerd op de rotsen en kruiden van de omringende natuur.

Ook de smaakpapillen worden uitgebreid verwend. Zo hebben gasten de keuze uit vier restaurants. De Capricorn brasserie serveert typische gerechten uit de Zwitserse Alpen, terwijl Matsu een meer experimentele keuken aanbiedt. Of wie liever Japans en Alpijns fusion food ontdekt, kan aanschuiven bij Stübli. Het hoogtepunt van het culinaire aanbod van InterContinental Davos bevindt zich op de hoogste verdieping: In de exclusieve Studio Grigio worden de gasten getrakteerd op een bijzondere dinerervaring in combinatie met een adembenemend uitzicht.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.