Overnachten op zuidelijkste punt Noorwegen

Lindesnes Fyr. Foto: Common Creative

Lindesnes Fyr. Foto: Common Creative


Langs de kust van Zuid-Noorwegen vind je overal vuurtorens. Vroeger bemand met een vuurtorenwachter, tegenwoordig vrijwel allemaal onbemand en geautomatiseerd. En dit geeft je de mogelijkheid zelf eens te ervaren hoe het is om in een vuurtoren te wonen! Op veel plekken worden ’s zomers de voormalige huisjes van de vuurtorenwachters verhuurd. Overnacht bijvoorbeeld in Lindesnes Fyr, gebouwd in 1655. De oudste vuurtoren van Noorwegen, en gelegen op het zuidelijkste puntje van Noorwegen. Naast overnachtingsmogelijkheden vind je er ook het nationaal vuurtorenmuseum. In de regio kun je prachtig wandelen en de zee zit vol vis. Tip: Breng ook een bezoek aan het vlakbij gelegen en gezellige kustplaatsje Mandal.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.