Pioneer van Glamping op vakantiebeurs

Tijdens de vakantiebeurs kun je meer te weten komen over glamping in Frankrijk.

Tijdens de vakantiebeurs kun je meer te weten komen over glamping in Frankrijk.

Les Castels is opgericht in 1959 en kan worden beschouwd als de pionier van luxueus kamperen. Het is begonnen met kampeerfaciliteiten in de achtertuinen van kastelen en landhuizen en inmiddels is het een keten van vier en vijfsterren campings op domeinen in Frankrijk. Ze bieden je openlucht hotellerie in de breedste zin van het woord, van traditionele staplaatsen tot glamorous camping, beter bekend als glamping. Het aanbod wordt gepresenteerd op de Vakantiebeurs in Utrecht, van 15 tot 19 januari.

Royale plaats
De Castels keten bestaat momenteel uit 41 campings door heel Frankrijk, waarvan 34 domeinen een vijfsterren classificatie hebben. De naam Castels is oud-Frans voor kasteel. In de loop der jaren zijn er ook eigenaren toegelaten van monumentale boerderijen en wijnhuizen. Er is geen standaardformule; elk domein onderscheidt zich door zijn eigen locatie en het culturele karakter. Wat hen bindt zijn de basiswaarden van elk Castels domein: kwaliteit, authenticiteit, comfort en ruimte. Vooral dat laatste is een groot goed: elke kampeerplek is minimaal 120 m2 groot.

Camping én glamping inéén
Een Castels camping biedt zowel staplaatsen voor tenten en caravans, als huuraccommodaties in de vorm van mobilhomes en chalets. Ook de zogenaamde Glamping formule heeft zij volop omarmd en er is een brede keuze uit bijzondere buitenlucht accommodaties. Zo kun je slapen in onder andere een boomhut, waterhuis, safaritent, yourt of wijnton.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.