Poolse mijn als attractie

Een beeldengroep in de mijn. Foto: Common Creative

Een beeldengroep in de mijn. Foto: Common Creative


De Wieliczka-zoutmijn bij de stad Krakau in zuidelijk Polen is als bron steenzout geëxploiteerd sinds het eind van de 13de eeuw. Verspreid over negen niveaus verbindt een gangenstelsel van 300 km meer dan 2000 kamers waarin het zout werd gedolven. In de loop van eeuwen hebben mijnwerkers beelden uit het zout gehakt. Daardoor kent de mijn ondergrondse kerken, altaren en tientallen beelden. Ook is er een ondergrondsmuseum en een sanatorium voor mensen met ademhalingsproblemen. En een ondergronds meer, dat al sinds de 15de eeuw door toeristen kan worden bezocht, completeert dit opmerkelijke complex. De mijn behoort tot de 962 werelderfgoederen die er bestaan.

Een uitgebreide video (helaas alleen in het Pools) geeft een goed beeld van wat toeristen hier kunnen verwachten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.