Rondleiding voor doven op de Wallen

De rondleiding gaat langs de mooiste plekjes van Amsterdam.

De rondleiding gaat langs de mooiste plekjes van Amsterdam.


Het Amsterdamse uitjes en evenementen bureau GET Events start vanaf 1 februari met een maandelijkse rondleiding door de binnenstad voor doven en slechthorenden. De rondleiding staat onder leiding van twee stadsgidsen waarvan één de gebarentaal machtig is. Deze rondleiding wordt elke eerste zaterdag van de maand wordt gehouden.

De rondleiding op 1 februari start om 11:00 op het Beursplein, op vijf minuten loopafstand van het centraal station. De rondleiding duurt ongeveer drie uur, inclusief de pauze in een authentiek Amsterdams café. Vanaf het beursplein zal de groep in de richting van de Grachtengordel en de Jordaan vertrekken. Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij de hoogtepunten van de stad. Zowel bekende monumenten als verscholen pareltjes worden aangedaan.

In de Jordaan aangekomen zullen de deelnemers de befaamde gezelligheid proeven en een drankje halen in een café waar de lepel in de brijpot staat. Na de Jordaan wandelt de groep richting de Amsterdamse wallen, waar ontdekt wordt dat dit mooi stukje Amsterdam nog veel meer te bieden heeft dan alleen de dames van lichte zeden. Zo zijn hier nog overblijfselen van de oude verdedigingswerken en één van de laatste laat middeleeuwse houten huizen te vinden.

Voor meer informatie over de rondleiding: www.getevents.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.