‘Ryanair en Google gaan samenwerken’

De site van Ryanair

De site van Ryanair


Michael O’Leary, de CEO van Ryanair, zegt dat zijn vliegtuigmaatschappij een samenwerking aangaat met zoekmachine Google. O’Leary, die een reputatie heeft van boute uitspraken, zegt in een interview met de Ierse Independent dat hij met Google werkt aan een nieuwe prijsvergelijker voor vliegtickets. “It’ll blow comparison sites like Skyscanner out of the water”, zegt hij. De zoekmachine zou eind maart live moeten gaan.

Volgens O’Leary kwam de zoekmachine bij zijn bedrijf terecht ‘vanwege de lage ticketprijzen’ die het bedrijf hanteert. Ryanair deelt zijn prijsgegevens met Google, maar de ticketzoeker wordt door de zoekgigant zelf gemaakt, zo staat in het op zondag gepubliceerde interview. De vergelijker wordt volledig gefinancierd uit advertenties en dus niet via commissies over verkochte tikets.

De Ier verwacht dat reizigers in de toekomst álles met hun mobiele telefoon gaan doen: “In five years’ time, everyone on Ryanair will be paying on their mobile. You’ll pay for your drinks and snacks with your mobile. You’ll upgrade to priority boarding on your mobile.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.