Sneeuw als kunstobject

Een voorbeeld van dit kunstproject. Foto ©Sonja Hinrichs

Een voorbeeld van dit kunstproject. Foto ©Sonja Hinrichs


Elke skiër zal dit beamen; er is niets mooier dan als eerste een spoor te trekken in een stuk maagdelijke sneeuw. Er zijn ook andere manieren zijn om zo’n verleidelijke sneeuwvlakte te bewerken. Dat laat de van oorsprong Duitse kunstenares Sonja Hinrichs deze winter zien in het skigebied van Serre Chevalier. Van 15 tot 22 februari creëert zij in samenwerking met tientallen vrijwilligers een reusachtige sneeuwtekening, bestaande uit cirkels, spiralen en mandala’s. Zie het als een variant op de overbekende graancirkels. Met deze tijdelijke creatie wil zij een ode brengen aan de natuurlijke schoonheid, door te werken met wat er al is.

De “Snowdrawings” maken onderdeel uit van Neiges de culture. Een origineel project van Serre Chevalier om wintersporters met andere ogen te laten kijken naar de culturele en natuurlijke rijkdommen van dit berggebied. Andere onderdelen zijn het nomadendorp op de piste met originele tenten uit diverse wereldstreken en de thematische interactieve skitunnels op de pistes als ‘kijkdozen’.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.