5 culinaire hotspots op de Wadden

Op de Wadden kun je ook lekker eten, bijvoorbeeld van verse vis gerechten.

Op de Wadden kun je ook lekker eten, bijvoorbeeld van verse vis gerechten.

Op de Waddeneilanden kun je natuurlijk mooi wandelen en uitwaaien op het strand. Maar de eilanden hebben ook op het gebied van eten veel te bieden. Op de Wadden is het genieten van verse en ambachtelijke producten. Je vindt hier verse vis, oesters en garnalen, maar ook bijzondere kazen en Texels lamsvlees. Ook komt de zeekraal, cranberry’s en Vlielandse honing voorbij. Het zijn een paar typische eilander ingrediënten die je op de Wadden op de menukaart vindt. Om te weten wat er in jouw ‘must-eat agenda’ moet komen, vind je hieronder de 5 leukste culinaire hotspots voor je op een rij.

1. Brasserie Rebecca – Texel
De menukaart van chef-kok Michel Arends bestaat uit goede producten, in het bijzonder voor Texelse producten. In Brasserie Rebecca geniet je van wisselende Texelse specialiteiten, waaronder Texels lamsvlees. Begin november heeft Brasserie Rebecca, net als in 2012, de felbegeerde ‘Bib Gourmand’ gekregen van de Michelingidsen wordt ook wel beschouwd als een halve Michelin-ster.

2. De Herbergh van Flielant – Vlieland
Op dit kleinste bewoonde waddeneiland vind je één van de fijnste eetadresjes. Bij restaurant de Herbergh van Flielant dineer je in een intieme ambiance en proef je de lekkerste gerechten met ieder een eigen eilander karakter. Denk hierbij aan Waddenzeedijk geitenkaas, Noordzee zeebaarsfilet met Vlielander alikruiken, gerechten met Vlielandse honing of een parfait van Vlielander cranberry’s met sinaasappelsaus.

3. Caracol – Terschelling
Restaurant Caracol laat je zelf de lekkerste producten van het eiland verzamelen waarna er genoten wordt van een uitgebreid drie-gangen diner. Van 15 mei tot en met 31 oktober ga je samen met de boswachter langs plaatsen waar Terschellinger producten groeien, bloeien en klaargemaakt worden: cranberry, duindoorn, oesters op het wad en eilander moestuinen. Na de ongeveer drie uur durende tocht wordt het diner breid door Chefkok Werner Zuurman.

4. De Rede van Nes – Ameland
Ameland kent een heleboel goede en leuke restaurants, maar Visrestaurant de Rede van Nes verdient zeker een plekje op deze lijst. Hier is eten een ‘feestje’. Bij de Rede van Nes geniet men van goed gastheerschap, een eerlijke keuken gecombineerd met een verrassend en gezellig interieur. De Rede van Nes biedt prachtige à la carte gerechten, waarvan de oesters als voorgerecht, de kreeft (vers gevangen uit eigen homarium) en de zeebaars in zoutkorst als hoofdgerecht, aanraders zijn.

5. Ambrosijn – Schiermonnikoog
Op Schiermonnikoog kan je niet om Restaurant Ambrosijn heen. De naam betekent niet alleen “nectar voor de goden”, maar is tevens afgeleid van de naam van de “wilde” appeltjes van Schiermonnikoog. Volgens de Griekse mythologie wordt men onsterfelijk door het eten van het kostbare amberkleurige “Ambrosijn” waardoor de betekenis is ontstaan. Je vind het terug in een variatie aan streekgeboden biologische producten, vlees en duurzame vissoorten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.