Top 5 van Winterhotels

Is het winterse

In Nederland hebben we nog niet veel gemerkt van de winter. Om toch van sneeuw te kunnen genieten zul je een stuk moeten rijden. Om de rit de moeite waard te maken heeft Trivago een top 5 van winterhotels gemaakt. Op deze manier weet je wat je aantreft als je het hotel boekt en staat je vakantie in het teken van winterweer en winterplezier.

1. Ice hotel Jukkasjärvi, Zweden
Het Zweedse Icehotel in Jukkasjärvi is één van de meest opmerkelijke hotels van Europa. Dit hotel is in feite een enorme ijssculptuur, gebouwd uit sneeuw en ijs. Omdat het hotel in de zomermaanden smelt wordt het hotel ieder jaar opnieuw opgebouwd, en voorzien van nieuwe kamers, vormgegeven door de vele kunstenaars die bij dit enorme project betrokken zijn. In dit hotel kun je slapen op een bed van ijs en rendierhuiden. Een belevenis die je de rest van je leven bij zal blijven. Overdag combineer je het nachtelijke ijsavontuur met winterse activiteiten als het maken van een eigen ijssculptuur, sneeuwscooter tours en een snelcursus autorijden op ijs. Voor wie liever niet in de kou slaapt, warme slaapvertrekken zijn er ook.

2. Igloo Village Kakslauttanen, Lapland, Finland
Voor een heus winteravontuur kunnen reizigers terecht bij het Finse “Igloo Village Kakslauttanen”. Bezoekers van dit hotel kunnen kennismaken met het beste dat Lapland te bieden heeft. Rendieren, poolhonden en heel veel sneeuw. Iglo’s hebben ze hier in alle vormen en maten. Zo hebben reizigers een keuze uit traditionele iglo’s van sneeuw, met extreem warme dekens en bijbehorende warme sokken voor in bed, en glazen iglo’s waar het binnen een stuk warmer is en gasten tot in de late uren omhoog kunnen turen naar de sterrenhemel en met wat geluk kunnen genieten van het noorderlicht, dat van laat augustus tot laat april aan de poolhemel te zien is. Overdag kunnen gasten genieten van verschillende tochten, waaronder ritjes via poolhondenslee, rendierenslee of sneeuwscooters. Ook zijn er mogelijkheden voor skitochten en ijsvissen. ’s Avonds kunnen gasten genieten van de ijsbar, het sneeuwrestaurant en ’s werelds grootste rooksauna.

3. The Cambrian Adelboden, Adelboden, Zwitserland
Hotel ‘The Cambrian’ ligt in het vreedzame dorpje Adelboden, tegen de hellingen van de Zwitserse Alpen. Dit luxe vier sterren hotel beschikt over 71 kamers en suites, en een spa van 750m², compleet met massageruimtes, een sauna en een buitenzwembad met een adembenemend uitzicht op het omliggende berglandschap. Voor degenen die de ervaring “in zwemkleding zonnebaden bij -10 graden celcius” nog van het “things to do before you die” lijstje moeten strepen, dit is de plek. Zomer, winter, hoe koud het ook is, hier kun je in warm water van de frisse buitenlucht, de zon, en het prachtige uitzicht genieten. Hoewel het ten zeerste is aan te raden om het zwembad niet meer uit te komen, is de locatie ook ideaal voor wintersporters en wandelaars.

4. Hotel Rangá, Hella, IJsland
Hotel Rangá is een vier sterren luxehotel, gelegen op het Zuid-IJslandse platteland, ver van de grote stad. Vanwege de ligging combineert het hotel rust, heerlijk eten en luxe, met de natuur en het avontuur van het land van vuur en ijs. Zo kunnen gasten genieten van een goede nachtrust in luxe, heerlijk eten in het restaurant van het hotel, en ‘s avonds naar de hemel turen voor een glimp van het noorderlicht. Overdag is er een grote variëteit aan avontuurlijke trips en activiteiten. Zomer of winter, in IJsland is er altijd iets te doen. Van vissen naar zalm tot sneeuwscootertours en van een gletsjer of grottentour tot ijsklimmen. Niet te vergeten zijn de warme bronnen, een tour met een poolhondenslee en een trip op zee om walvissen te zien. Het hotel kan zelfs helikopter en jeeptours organiseren. Het is wel verstandig om niet te vroeg in de winter naar IJsland af te reizen, omdat in december en januari de dagen nog relatief kort zijn.

5. Hotel Alexander, Livigno, Italië
Bij winter hoort wintersport. Belangrijkste benodigdheden: Bergen, een hotel en skiliften. Maar, het kan beter. Neem bijvoorbeeld Hotel Alexander in Livigno. Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Livigno, heeft een fantastisch uitzicht en ligt vlakbij een skigebied van 115 km pistes. De kamers zijn simpel maar stijlvol ingericht, met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Voor een heerlijke ontspanning na een sportieve dag in de sneeuw, heeft het hotel bovendien een spa waar verschillende lichaamsbehandelingen voorhanden zijn. Maar Livigno heeft meer te bieden, het pittoreske dorpje is namelijk één van de gezelligste plekken van Europa om te shoppen. Wat maar weinig mensen weten is dat dit dorpje een belastingvrije zone is, en het dorpje gevuld is met schattige winkeltjes voor exclusieve kledingmerken, juwelen, horloges en parfums. Deze producten zijn in Livigno een stuk aantrekkelijker omdat je er geen btw betaalt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.