Top vijf bezienswaardigheden in Tunesië

Een Tunesische lokale markt. Foto: Common Creative/Marcus

Een Tunesische lokale markt. Foto: Common Creative/Marcus


Tunesië is een steeds populairdere reisbestemming. Je kunt er heerlijk vertoeven in een luxe resort, maar je kunt ook een duik nemen in de rijke lokale cultuur. Heb jij binnenkort een vakantie naar Tunesië geboekt? Hier zijn vijf tips die je kunt gebruiken als je dit land gaat bezoeken.

  1. De Medina en Soukh van Tunis: Als het vliegtuig van Corendon in Tunesië landt ben met een uur in de hoofdstad. Dit is de ideale plek om je vakantie te beginnen en af te sluiten. Het oude centrum van de stad wordt omringd door muren, de mooiste entree van de Medina is de Bab el Bhar aan de Oostelijke kant. Deze toegangspoort was vroeger een grens tussen het Frans en Arabische deel van de stad, maar dient nu als één van de trekpleisters voor toeristen.
  2. Het Bardo Museum :Dit museum is een van de belangrijkste musea van Tunesië. Je vindt hier een verzameling van Romeinse mozaïeken. Het is de grootste collectie ter wereld. Daarnaast vind je er ook veel archeologische vondsten. Nog geen kaas gegeten van de Romeinse geschiedenis? Je kunt onder begeleiding van een Engelstalige gids het museum verkennen.
  3. Het stadje Kairouan: Kairouan speelt een belangrijke rol in de religieuze geschiedenis van Tunesië. Dit stadje werd bijna 1500 jaar geleden gesticht door islamitische veroveraars. Na de inname van de stad hebben zij een moskee gebouwd van de materialen die de Romeinen hadden achtergelaten. Officieel is dit de eerste moskee van Noord-Afrika en wordt daarom door veel bedevaartsreizigers bezocht. Gezien de historische waarde en de vele moskeeën is het bezoeken van deze stad zeker de moeite waard.
  4. De ruïnes van Thugga: Deze ruines op de 571 met hoge heuveltop zijn in 1997 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Rond het begin van de jaartelling werd deze Romeinse stad gesticht, het was een belangrijke handelsstad op een strategische plek voor de Romeinen. Na 400 jaar was de glorietijd voorbij en raakte de stad in verval. Op dit moment kun je in deze verrassend groene omgeving de ruines vinden van een complete Romeinse stad inclusief tempels, poorten, theaters en verlaten pleinen.
  5. Een echte Hammam: Veel mensen komen naar Tunesië om te ontspannen. Dat kun je doen in een luxe (Westers) resort, maar je kunt ook naar een lokale hammam gaan. Tunesiërs bezoeken zo’n eenmaal per week de Hammam, het is voor zowel mannen als vrouwen de ideale ontmoetingsplaats om de laatste roddels te bespreken. Als je hier dus met een westers uiterlijk binnenstapt wees dan niet verbaasd als iemand een gesprekje met je probeert aan te knopen. Een paar woordjes Frans of Arabisch kunnen je hier enorm bij helpen. In een Tunesische Hammam vind je verschillende baden, Turkse stoombaden en heerlijke massages.

(Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Corendon)

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.