Travelbloggers krijgen eigen prijs

Enkele initiatiefnemers van het Travelbloggers-samenwerkingsverband.

Enkele initiatiefnemers van het Travelbloggers-samenwerkingsverband.


Schrijven over reizen is al een eeuwenoude passie (denk bijvoorbeeld aan de kapiteins die in hun scheepsjournaals berichten van verre horizonten met palmstranden!), maar kent een moderne variant: het Travelblog. Er komen er wereldwijd steeds meer van. Reizigers, avonturiers, backpackers, fotografen, begaafd sfeerschetsers, noem maar op, die anderen in hun vreugde willen laten delen. Zij worden nu door de reisbranche ook stapje voor stapje steeds serieuzer genomen. Dat blijkt wel uit het feit dat er volgend jaar voor het eerst een Travelbloggersprijs wordt uitgereikt tijdens de Vakantiebeurs (tot dusver vooral het terrein voor de ‘traditionele media’).

De Vakantiebeurs wilde dit jaar graag bloggers op de beursvloer om meer bezoekers tussen de 18 en 35 jaar welkom te heten tijdens de beurs. In de zoektocht naar Nederlandse reisbloggers ging de Vakantiebeurs een samenwerking aan met Travelbloggers.nl. Tijdens de afgelopen twee vakdagen faciliteerden beide partijen gezamenlijk een uitgebreid programma voor reisbloggers.
“Mede door de overweldigende belangstelling van bloggers voor de huidige Vakantiebeurs is afgesproken dat er in 2015 een Travelbloggers Award wordt uitgereikt voor de beste reisblog in het Nederlandse taalgebied”, aldus Wilma Lankhorst, mede-initiatiefnemer van Travelbloggers.nl. De deelnamecriteria staan vanaf 31 maart op de site van het samenwerkingsorgaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.