‘Turkije grote winnaar vliegreistrends 2013’

vliegveld

Turkije heeft vorig jaar enorm aan populariteit gewonnen.

Turkije blijkt de grote winnaar na analyse van de vliegreistrends van Nederlanders reizigers in 2013. Dit is een van de conclusies na onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner. Waar Turkije in 2012 nog niet in de top drie voorkwam, is dat in 2013 wel het geval. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar wordt op de voet gevolgd door Turkije. Op de derde plek staat Groot-Brittannië. De meest populaire steden in 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

Opkomende bestemmingen
Een opvallende opkomende bestemming is Myanmar, het voormalige Birma. Op de tweede plek staat Armenië en op de derde plek staat Kaapverdië. Opkomende steden zijn Fes (Marokko), Yangon (Myanmar) en Clermont-Ferrand (Frankrijk).

Geliefd
Waar in 2012 Spanje nog de meest geliefde bestemming was voor gezinnen, is die plek nu overgenomen door Turkije. Spanje staat op een tweede plek gevolgd door Marokko. Koppels gingen in 2013 het liefst naar Spanje, Groot-Brittannië en Italië. Wat de steden betreft waren Istanbul, Bangkok en Nador (Marokko) het meest geliefd onder de gezinnen. Koppels kozen voor Bangkok, Londen en Barcelona.

Populair
Spanje staat ook op nummer 1 als meest populaire zomerbestemming, gevolgd door Turkije en de Verenigde Staten. De populairste steden in de zomer zijn Bangkok, Londen en Istanbul.
De top drie voor de winterbestemmingen ziet er iets anders uit. Hier voert Groot-Brittannië de lijst aan gevolgd door Spanje en Thailand. Populaire steden in de winter van 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.