Vakantie: Crossen met een tank?


In Fürstenau, een Duits dorp op 70 kilometer over de grens, is het mogelijk om militair te spelen met echte middelen. Ze hebben daar namelijk een outdoorpark, waar je niet alleen kunt rijden met Hummers, four­wheeldrives, buggy’s en quads, maar ook met heuse tanks. Het re­creatiepark is sinds 2008 aangelegd op het ter­rein van de voormalige Duitse le­gerbasis Pommern. Toen het nog in gebruik was zat er een tankdivisie met dan tweeduizend militairen. Het complex beslaat meer dan 400 vierkante kilo­meter bos, kazernes, werkplaat­sen, schietbanen, een officiers­mess en garages. Bezoekers mogen de tanks zelf sturen, maar wel onder begeleiding. Tegen betaling mag je met de tank – voor het echte A-Team gevoel! – over een oude auto heenwalsen. Het park Fursten Forest bezit drie tanks: de M48 ‘Patton’ en twee kleinere Russische pantservoertuigen. Over de aanschaf van een Duitse Leo­pard- tank wordt nog onderhan­deld. Bezitters van terreinwagens mogen ook naar hartelust door het terrein scheuren om het maximale uit het voertuig te halen.

De plattegrond van Fursten Forest.

De plattegrond van Fursten Forest.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.