Val Gardena een van de beste skigebieden

Val Gardena heeft een plek gekregen in de top 10 ‘Beste skiresorts van de wereld'.

Val Gardena heeft een plek gekregen in de top 10 ‘Beste skiresorts van de wereld’.

Val Gardena (Gröden), gelegen in het hart van de Italiaanse Dolomieten, heeft een plek gekregen in de top 10 ‘Beste skiresorts van de wereld’ van de website Skiresort.de. De drie dorpen van het skigebied: Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich), zijn door ’s werelds grootste testportaal Skiresort.de uitgeroepen tot 5-sterrenskigebied. Het wintersportresort is in het seizoen 2012/2013 op basis van 18 criteria beoordeeld. Hierbij scoorde het in de overall ranking 4,5 van de 5 sterren en behaalt hiermee een plek in de top 10 beste wintersportresorts.

Wintersportparadijs meets werelderfgoed
De Italiaanse flair geeft Val Gardena in de wintermaanden iets extra’s. Op de pistes presenteert Val Gardena snelle afdaling zoals de WK helling Saslong, een rondje op de Sella Ronda of op de Col Raiser. De Dolomieten, onderdeel van UNESCO-wereldwerfgoed zorgen voor mooie vergezichten tijdens het skiën.
De drie dorpen Ortisei, St. Christina en Selva zorgen samen voor een wintersportdomein met 175 kilometer pistes voor skiërs en 115 kilometer langlauf loïpen. Door de verbinding met ’s werelds grootste ski-arena Dolomiti Superski, komen daar nog eens 1.220 km aan pistes bij. Na een dag in de buitenlucht kun je, in de drie dorpen in het dal, lekker eten en ontspannen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.