Vaujany investeert in after-ski

Vaujany in Frankrijk.

Vaujany in Frankrijk.


Dat wintersport voor veel mensen al lang niet meer gaat over zoveel mogelijk pistes en van de ene lift in de andere is bekend. De trend van wintervakantie boven wintersport zet duidelijk door. Ook in de Franse Alpen is er steeds meer aandacht voor activiteiten na of in plaats van het skiën. Loungen op de berg, lekker uitgebreid lunchen op een zonnig terras of een paar uurtjes in de wellness, gaan steeds vaker boven nog een keer die zwarte piste pakken.

Het kleine familiaire dorpje Vaujany, onder de rook van Alpe d’Huez, gelegen met uitzicht op het massief Grandes Rousses, staat bekend als pareltje in de Franse bergen. Met zijn traditie, oude dorpskern en authenticiteit behoort Vaujany tot de zogenoemde station villages. Dit seizoen komt Vaujany met een echt charme offensief en richt zich vooral op de ‘after-ski’. Zo biedt het L’Espace Loisirs sportmogelijkheden in het fitnesscentrum, is het grote zwembad het gehele jaar geopend en kun je terecht op de overdekte ijsbaan. Maar er is meer: rodelen op speciale sleetjes, bowling en tal van evenementen.

Daarnaast biedt Vaujany twee musea, het Maison de la faune, waar de flora en fauna van de omgeving is tentoongesteld en het L’Espace Patrimoine wat de 100 jaar historie van Vaujany weergeeft. En in de bibliotheek vind je 6000 titels aan boeken en dvd’s die je gratis kunt lenen.

Eenmaal op de berg heb je direct toegang tot het skigebied van Vaujany, dat verbonden is met Alpe d’Huez. Met een grote cabinelift of gondeltjes kom je in het hart van het skigebied Grand Domaine tussen de 1250 en 2800 meter hoogte. Sneeuwzeker van eind november tot eind april en met keus uit 250 kilometer piste en 84 liften. Het gedeelte dat bij Vaujany ligt, beslaat 40 kilometer piste en wordt ontsloten met 25 liften. Voor meer informatie kijk op www.vaujany.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.