Vliegen vanaf Maastricht het goedkoopst

Voordat je een vliegreis boekt zijn er verschillende dingen die je moet uitzoeken, deze reiswebsite helpt je daarbij.

Reizigers die vanaf Maastricht-Aachen Airport vertrekken, vliegen gemiddeld het goedkoopst.

Als je vanaf Maastricht-Aachen Airport vertrekt, heb je gemiddeld het minste betaald voor je vliegticket. Dit blijkt uit onderzoek van vliegticketvergelijker Tix.nl. Met een gemiddelde ticketprijs van €158,32 is Maastricht goedkoper dan de andere regionale vliegvelden in de Benelux, die min of meer vergelijkbare bestemmingen aandoen.

Gemiddelde ticketprijzen
Met een gemiddeld tarief van €159,90 is Brussel-Charleroi net iets duurder dan Maastricht. Het verschil met Eindhoven (€168,22) en Groningen (€172,72), maar vooral Rotterdam-The Hague (€219,57) en Luik (€238,89) is een stuk groter. De gemiddelde tarieven van een reis vanaf Brussels Airport en Amsterdam Schiphol Airport, die beide ook bestemmingen ver buiten Europa aandoen, liggen zeer dicht bij elkaar. In Amsterdam ben je, met €403,34 tegen €404,44, gemiddeld iets meer dan een euro goedkoper uit voor een vliegticket. Vluchten die vanaf het vergelijkbare Düsseldorf International Airport vertrekken zijn met €387,28 echter een stuk goedkoper.

Goedkoopste bestemmingen
Treviso (Italië, €92) en Barcelona-Gerona (103 euro) zijn voordelige vliegbestemmingen. Bergamo (eveneens Italië) is gemiddeld echter de goedkoopste bestemming om naar toe te vliegen. Voor gemiddeld 81 euro vlieg je naar dit vliegveld bij Milaan. Vanaf Maastricht Aachen Airport betaal je voor een ticket naar Bergamo zelfs nóg minder, met een gemiddeld tarief van 52 euro.

Routes vergeleken
Door een verschil in bestemmingen waarop gevlogen kan worden, komen de vliegvelden qua aanbod niet exact met elkaar overeen. Desondanks zijn er een groot aantal bestemmingen die door meerdere, of zelfs door alle luchthavens worden aangedaan en daardoor goed met elkaar kunnen worden vergeleken.

Voor een overzicht met enkele route-vergelijkingen en meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.