Vol programma voor Zwarte Woud

Beeld van de festiviteiten in Karlsruhe. Foto: Karlsruhe Tourismus

Beeld van de festiviteiten in Karlsruhe. Foto: Karlsruhe Tourismus


Een van de meest geliefde vakantiebestemming van Duitsland is klaar voor een nieuw toeristisch jaar. De afwisseling die het Zwarte Woud te bieden heeft, zal ook in 2014 terug te zien zijn in een uitgebreid evenementenprogramma. Of men het Zwarte Woud van haar actieve, culinaire, muzikale of culturele kant wil bekijken, er is het gehele jaar voor elk wat wils.Zo zal in het begin van het jaar in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud overal hondengeblaf te horen zijn. Meer dan 800 honden en hun baasjes strijden van 24 t/m 26 januari in Todtmoos en op 8 en 9 februari in Bernau tijdens de internationale sledehonden-wedstrijden.

Getrainde langlaufers treffen elkaar op 8 februari tijdens de „Wäldercup“. Ze proberen de 100 km loipe tussen Schonach en Belchen zo snel mogelijk af te leggen. Ze moeten daarbij ook 2.300 meter hoogteverschil overwinnen.Het Zwarte Woud staat bekend als dé fruitmand van Duitsland en daarom zijn er rondom dit thema verschillende evenementen. Op 24 en 25 mei wordt in Oberkirch het Aardbeienfeest gehouden en van 23 /m 26 mei vindt in Königsschaffhausen het „Kaiserstühler Kirschenfest“ plaats. In september wordt in Bühl het „Zwetschgenfest“ gevierd. Hier staat dan vier dagen lang de regionaal geteelde blauwe pruim centraal. Ihringen viert op 18 en 19 oktober een oogstfeest met een bonte optocht door het wijnstadje. Van 18 oktober t/m 9 november staat Lahr geheel in het teken van chrysanten. Overal in het stadje zijn dan kunstwerken en bloemvelden te zien.

De „Badische Weinstrasse“ viert in 2014 haar 60-jarig jubileum. Deze 160 kilometer lange route voert niet alleen door de mooiste wijngebieden van Baden, het leidt de gasten ook langs talloze restaurants en Gasthöfe met de lekkerste regionale specialiteiten. Vanaf de zomer vinden overal weer de wijnfeesten plaats: „Freiburger Weinfest“ (3-8 juli), „Markgräfler Weinfest“ (1-4 augustus), „Breisgauerweinfest“ (15-18 augustus), „Weinfest Kaiserstuhl-Tuniberg“ (29 augustus-1 september), „Ortenauer Weinfest“ (26-29 september) en het „Oechslefest“ in Pforzheim (22 augustus-7 september).

Liefhebbers van klassieke muziek komen in 2014 aan hun trekken. Van 17 tot en met 27 juli is er weer „Rossini in Wildbad“, van 12 juli t/m 2 september de internationale concerten in de Dom van St. Blasien en van 5 tot en met 15 augustus „Sommermusik im Oberen Nagoldtal“. Andere hoogtepunten zijn het „Schwarzwald Musikfestival‘, de „Donaueschinger Musiktagen“ en het „STIMMEN-Festival“ in Lörrach.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.