Walibi betaalt personeel minder

De ruim 1100 seizoensmedewerkers van Walibi Holland bij Biddinghuizen krijgen dit seizoen een lager salaris. Het pretpark laat de horeca cao los en sluit contracten af op basis van eigen arbeidsvoorwaarden. De reden voor deze ingreep is volgens de directie de terugloop van de inkomsten. Het aantal bezoekers aan het park blijft wel stabiel (naar verwachting 800.000 dit jaar), maar zij blijken in het park minder geld uit te geven, aldus omroep Flevoland. Die verder meldt:

De nieuwe contracten zien er dan ook soberder uit. Zo gaat het salaris naar beneden, wordt de proeftijd van twee maanden ingekort tot een maand, vindt er geen pensioenafdracht meer plaats en wordt het jaarlijkse aantal vakantiedagen teruggebracht van 25 naar 20.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.