Wallonië trekt meer vakantiegangers

Er is genoeg te doen in Wallonië om je een vakantie te vermaken. Foto: Natalie Glatter.

Er is genoeg te doen in Wallonië om je een vakantie te vermaken. Foto: Natalie Glatter.

Als je van jazz houdt moet je dit jaar een reisje naar België ondernemen. Het land staat namelijk uitgebreid stil bij de 200ste geboortedag van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon en geboren in Dinant. Het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum zet een muzikaal parcours langs Sax’ leven uit. Dinant eert de instrumentenmaker met verschillende jazzevenementen. Steeds meer vakantiegangers ontdekken Wallonië. Het zuiden van België telde van oktober 2012 tot en met september 2013 1,1 miljoen meer overnachtingen dan in het jaar ervoor. In totaal ontvingen Waalse accommodaties ruim 3,8 overnachtingen.

De Ardennen
De Ardennen zijn alom bekend als vakantiebestemming. Liefhebbers van natuur en het Bourgondische leven weten de Ardennen te vinden. Een verblijf in de Ardennen is dichtbij huis genieten voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De vakantieganger heeft een ruime keuze uit een van de vele vakantiehuisjes, hotels of B&B’s. De regio biedt een uitgebreid netwerk aan wandelingen. Naast de natuur is er ook een ruim aanbod aan cultureel erfgoed en bezienswaardigheden. De historische stadjes Namen, Mons, Tournai en het stadse Luik zijn zeker een bezoek waard. Het gebied is een combinatie van ruige natuur, lekker eten en drinken en bezienswaardigheden op korte afstand van Nederland, maakt de Ardennen zo geliefd.

Activiteiten
Verder opent in het voorjaar van 2014 een gloednieuw museum over het Ardennen Offensief in Bastogne. In Brussel bestaat het Stripmuseum 25 jaar en is in december 2013 het Fin de Siècle museum aan het rijke museumpalet toegevoegd. Pairi Daiza, de beste dierentuin in de Benelux in 2013, verwelkomt twee Chinese Reuzenpanda’s in het nieuwe jaar.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.