Wat worden de hotelpieken in 2014?

Grote evenementen zorgen voor veel extra hotelkamer boekingen in 2014.

Grote evenementen zorgen voor veel extra hotelkamer boekingen in 2014.

Veel mensen beginnen nu met het plannen van hun zomervakantie. Alle vage plannen worden nu omgezet in concrete boekingen. Met een verdere stijging van het wereldwijde aantal toeristen in het verschiet, blikt boekingswebsite Hotels.com vooruit op de trends en ontwikkelingen in de reiswereld. In 2014 zullen grote sportevenementen wereldwijd van invloed zijn op reizigersstromen.

Sportboekingen
Met onder meer de Olympische Spelen in Sotsji, het WK voetbal in Brazilië, de Commonwealth Games in Glasgow en de Tour de France die dit jaar start in Yorkshire, belooft 2014 een hoogtepunt te worden voor sportliefhebbers. Deze sportevenementen trekken veel internationale bezoekers. Samen met de organisatiecomités nemen deze ‘sporttoeristen’ een groot aantal hotelovernachtingen voor hun rekening. Gastlanden en –steden profiteren nog lange tijd van hun plek in de spotlights.

Olympische Winterspelen
Naar verwachting zal het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Sotsji oplopen tot 4,4 miljoen in 2014. In de infrastructuur rond de Spelen is naar schatting rond de 36 miljard euro geïnvesteerd. Hiervan zijn onder andere nieuwe stadions, ijsbanen, skipistes en ijshockey arena’s gebouwd. Om alle bezoekers een verblijfplaats te bieden, zijn in en rond Sotsji 30 nieuwe vier- en vijfsterrenhotels en 54 nieuwe driesterrenhotels verrezen.

WK voetbal
De Confederations Cup heeft Brazilië het afgelopen jaar een voorproefje geboden van wat het land te wachten staat in 2014. In de aanloop naar het voetbaltoernooi is het aantal internationale zoekopdrachten naar hotelkamers in Brazilië snel toegenomen. Tijdens de dagen volgend op de loting voor het WK 2014, afgelopen december, was er weer een sterk groeiende belangstelling voor Brazilië. Op de Nederlandse website steeg het aantal zoekopdrachten naar Braziliaanse hotels met 840 procent.

Tour de France
De Tour de France maakt ook dit jaar een uitstapje naar het buitenland. Begin juli vindt het Grand Départ plaats in het Engelse graafschap Yorkshire. De laatste jaren neemt de populariteit van de Tour een hoge vlucht in Engeland, mede dankzij grote successen van de Britse renners Mark Cavendish, Bradley Wiggins en Christopher Froome. De hotels in Yorkshire zullen hiervan profiteren. De Tourstart zal de regio naar verwachting meer dan 100 miljoen pond opleveren, zo berekende Welcome to Yorkshire.

Commonwealth Games
Als gastheer van de Commonwealth Games zal ook Glasgow komende zomer profijt trekken van sporttoeristen. Voor de 250 medaille-evenementen zijn meer dan een miljoen tickets beschikbaar. Nog eens miljoenen sportliefhebbers zullen de wedstrijden op tv bekijken. In de jaren volgend op de Commonwealth Games kan Glasgow een geschatte 100.000 extra bezoekers tegemoet zien. Dit zal resulteren in een toename van 30 miljoen pond aan toeristeninkomsten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.