WaterEvent viert eerste lustrum

Het Water Event viert zijn vijfjarige bestaan met een aantal nieuwe onderdelen. Foto: H. Slokker.

Het Water Event viert zijn vijfjarige bestaan met een aantal nieuwe onderdelen. Foto: H. Slokker.

Het WaterEvent in Blokzijl viert dit jaar zijn eerste lustrum. Op 11, 12 en 13 april 2014 bestaat het jaarlijks terugkerend evenement rondom de nautische beleving van WaterReijk, de IJsseldelta en het Vechtdal vijf jaar. Ook dit jaar is het programma gevuld met diverse presentaties van de Yachtcharterbedrijven, sloepen, watersport, –en toeristische organisaties en bovendien met de eerste in-water-boatshow van het seizoen. Daarnaast wordt het evenement uitgebreid met een klassieke botenshow in Vollenhove.

Evenement
‘’Tijdens dit evenement kunnen we boten in hun natuurlijke omgeving presenteren. Dat geeft een mooiere beleving dan een reguliere beurs’’, legt René Jorna namens de organisatie van het WaterEvent uit. In het tweede weekend van april zal de havenkolk van het voormalige Zuiderzee stadje Blokzijl weer vol liggen met nieuwe en gebruikte schepen en sloepen. Er is een divers activiteitenprogramma voor jong en oud met muziek, demonstraties, botenshows en aandacht voor lifestyle en beleving van de watersportregio’s WaterReijk, IJsseldelta en het Vechtdal.

Gebiedspromotie
Het evenement heeft de afgelopen vijf jaar landelijke bekendheid gekregen. Hierdoor komen liefhebbers van boten en het Overijssels water uit het hele land op dit 3-daagse evenement af. Naast boten, profileren ook de Overijsselse toeristische regio’s zich met streekproducten en toeristische informatie.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.