Wintersport: Eerst trainen


Iedereen weet het, maar veel doen het niet: trainen voordat je op wintersport gaat. Het hele jaar met de benen onder het bureau en dan verwachten dat die je ook zomaar zonder voorbereiding veilig de bergen af helpen. Om aandacht te vragen voor dat fenomeen werd gisteren in Den Haag een ‘flashmob’ gehouden, waarbij steeds meer wintersporters mee gingen doen met een warming up in de buitenlucht.

Komende weken reizen bijna een miljoen Nederlanders naar de Alpen voor hun vakantie in de sneeuw. Maar…. wintersport begint in Nederland, zo luidt de boodschap. Na een laatste warming-up op het Plein in Den Haag zijn deze wintersporters er helemaal klaar voor en gaan verder in (o.a.) Tirol waar ze genieten van de verse sneeuw op de goed geprepareerde pistes. Van oktober tot half december zijn er meer skiërs en snowboarders op de Nederlandse skipistes actief dan in de Alpen. Tienduizenden enthousiaste wintersporters verbeteren hun techniek op de vele in- en outdoor skibanen in ons land of bereiden hun spieren vast voor tijdens een SneeuwFit-cursus van de Nederlandse Ski Vereniging.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.