Wintersport Frankrijk: Sterren in de sneeuw

Culinair genieten tijdens de wintersport in Frankrijk. ©Agence Cervos

Culinair genieten tijdens de wintersport in Frankrijk. ©Agence Cervos


Frankrijk combineert zijn reputatie als grondlegger van de gastronomie nu met wintersportfaciliteiten. Zeker in de regio’s Savoie, Haute-Savoie en Isère staat gastronomie hoog in het vaandel. Zo heeft het aanstormende culinaire talent Mehdi Kebboul zich als chef gevestigd in Morzine. Deze Franse Top Chef 2012-kandidaat heeft in het driesterrenrestaurant van Le Bristol in Parijs gewerkt en werd in 2011 door het blad Chef tot de grootste beloften van het vak gerekend.

De wintersportplaats Châtel staat eind januari in het teken van ”Sterren in de Sneeuw”: Franse sterrenchefs gaan de culinaire strijd met elkaar aan en de lokale burgemeesters strijden om de eer wie de beste kaasomelet weet te maken met de tomme d’Abondance. Megève telt inmiddels 85 adressen voor lekker eten, van eenvoudige restaurants tot het allereerste driesterrenrestaurant van het hooggebergte (sinds 2012): Flocons de Sel.

Voor de hoogste ster in de Isère, moet men zijn In Les Deux Alpes bij restaurant Le P’tit Polyte, waar de top keuken en een sfeervolle ambiance de ultieme mix zijn. Voor een ruime keuze uit Michelin sterren is Courchevel een topbestemming: de plaats telt er twaalf. Het meest authentieke adres is La Cave des Creux: een restaurant op 2112 meter hoogte, met een fantastisch uitzicht op het Alpenlandschap.

Bij het tweesterrenrestaurant La Bouitte in Saint-Martin de Belleville worden ‘de sterren van de hemel gekookt’. De echte avonturiers doen er goed aan om ook het naastgelegen dorp Les Menuires te bezoeken. Het is groot in ski sauvage: buiten de pistes gaan is geen probleem onder begeleiding van een oplettende skileraar. Daarna kan de hongerige sportieveling met de sneeuwscooter naar een luxe Mongoolse yurt crossen, voor een unieke dinerervaring.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.