World press photo komt naar Kampen

Naast de World Press Photo tentoonstelling is ook een expositie van het werk van Tom Daams te zien. Foto: Tom Daams.

De bekende World Press Photo tentoonstelling komt dit jaar naar Kampen. De beelden die in 2013 tot World Press Photo zijn uitgeroepen strijken na een wereldreis neer in de hanzestad. De tentoonstelling is te zien in de Buitenkerk van 8 februari tot en met 2 maart. Daarnaast worden er lezingen gehouden door fotografen, zoals sportfotograaf Klaas Jan van der Weij, natuurfotograaf Ruben Smit (regisseur De Nieuwe Wildernis) en oorlogsfotograaf Tom Daams. Van laatstgenoemde is bovendien een expositie te zien genaamd The Unknown Photographer, beelden die hij schoot in Syrië.

Tentoonstelling
De World Press Photo expositie in Kampen toont de winnende beelden van de jaarlijkse internationale fotowedstrijd met onder meer de categorieën nieuws, sport, natuur, portret en dagelijks leven. Verschillende topfotografen zullen in Kampen lezingen geven, waaronder Ruben Smit, Hans Bouma, Martijn Kleppe en sportfotograaf Klaas Jan van der Weij, wiens werk meerdere malen werd opgenomen in de World Press Photo exposities.

Expositie Tom Daams
Naast de World Press Photos wordt in Kampen exclusief de expositie The Unknown Photographer vertoond, van de Nederlandse oorlogsfotograaf Tom Daams. Tijdens de zomer van 2012 legde hij in Syrië niet alleen rauwe oorlogsbeelden vast, maar fotografeerde hij ook het dagelijks leven van de Syrische bevolking, mensen die ondanks de verscheurende oorlog hun menselijkheid en humor weten te behouden en blijven hopen op een betere toekomst. Tom Daams zal tijdens de World Press Photo Kampen een lezing over zijn werk verzorgen op 15 februari 2014.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.