Yomads zoekt reisreporters

De site van Yomad.

De site van Yomad.


Je moet wat doen om op te vallen. Zo zoekt Yomads Travel, het nieuwe reislabel van SNP Natuurreizen, een reisreporter om dit jaar verslag te doen van drie avontuurlijke bestemmingen. Tijgers kijken in India, kanoën in de Okavangodelta, dansen als een derwisj in Turkije: het zijn een paar voorbeelden van reizen en activiteiten die Yomads Travel vanaf maart 2014 aanbiedt. En niet alleen de bestemmingen zijn bijzonder, ook de samenstelling van het reisgezelschap is anders dan anders. Doordat Yomads samenwerkt met de Zwitserse reisorganisatie Baumeler en met World Expeditions – met vestigingen over de hele wereld – bestaan de reisgroepen uit twintigers en dertigers uit verschillende landen.

De internationale avonturiers hebben een gedeelde passie: samen of zelfstandig de mooiste en soms meest afgelegen plekken op aarde ontdekken, en in korte tijd zoveel mogelijk zien en meemaken. Leven als een local, de verborgen kanten van een land leren kennen of juist sportief op pad. En het liefst met de kleinst mogelijke ecologische afdruk.

Voor verschillende reisreportages is Yomads Travel op zoek naar een avonturier die dit jaar drie nieuwe bestemmingen kan beschrijven en de ervaringen wil vastleggen in woord en beeld. Een journalistieke achtergrond is niet nodig; iedere ondernemende globetrotter die foutloos en vlot in het Nederlands en Engels kan schrijven en actief is op social media maakt kans om Yomads reisreporter 2014 te worden.

“Ter plekke spreek je met de lokale bevolking, en laat je bijvoorbeeld in beeld zien hoe je per kano stroomafwaarts de Amazone afzakt, beschrijf je hoe het is om te kamperen onder de Nepalese sterrenhemel, blog je over de geuren en kleuren van een Marokkaanse soek of houd je je lezers via social media op de hoogte van je trektocht door de wildernis van Alaska. Zin in deze uitdaging? Meld je dan nu aan via de Facebook-pagina of viayomads.com. De Yomads reisreporter 2014 krijgt uiteraard de drie reizen vergoed en ontvangt daarnaast een onkostenvergoeding”, zo schrijft de organisatie zelf over de bestemming.

Yomands heeft reizen naar Namibië, Zuid-Afrika, Alaska, China, India, Indonesië, Cambodja/Laos, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Costa Rica, Griekenland, Turkije, Slovenië, Georgië, Marokko, Nieuw-Zeeland en Peru. Alle Yomads-reizen worden begeleid door Engelstalige, lokale gidsen en de groepen zijn niet groter dan 15 personen.

Reacties

  1. Henriëtte Bokslag
  2. Lindsey Van Loon
  3. Sander Lindenburg

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.