Zeeolifant als passagier mee op cruise

Het MSC Sinfonia cruiseschip had een bijzondere passagier, namelijk een zeeolifant.

Het MSC Sinfonia cruiseschip had een bijzondere passagier, namelijk een zeeolifant.

Cruises zitten normaal gesproken vol met vakantiegangers, maar een cruise van MSC Cruises heeft een bijzondere passagiers. Zeeolifant Selso voer 2 dagen mee met de Mediterrane cruiserederij om vervolgens te worden vrijgelaten voor de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika. De zeeolifant verbleef eerder een langdurige periode in uShaka Sea World, nadat hij ondervoed werd aangetroffen op een Zuid-Afrikaans strand.

Bijzonder
Het jonge dier, dat oorspronkelijk uit een regio rond Antarctica komt, was duidelijk ver van huis. Om te herstellen en zijn gewicht maar liefst te verdrievoudigen werd het dier naar uShaka Sea World in Zuid-Afrika gebracht. Hier kreeg Selso de best mogelijke verzorging en werd hij bijgevoed tot 180 kilo. Na de jaarlijkse periode van rui was de inmiddels volgroeide zeeolifant van 200 kg klaar om terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving.

Cruise
Hiervoor riep uShaka Sea World de hulp van MSC Cruises in. Op 9 januari kwam Selso aan boord van de MSC Sinfonia met een speciale satelliet tag in zijn vacht om zijn gezondheid en locatie voor een jaar na zijn vrijlating te monitoren. Tijdens de cruise werd hij verzorgd door een dierenarts en twee oppassers. Na 2 dagen kwam de zeeolifant aan op de plek van bestemming; de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.