Zelf ijssculpturen maken in Lemmer

Ontdek de (ijs)kunstenaar in jezelf.

Ontdek de (ijs)kunstenaar in jezelf.


IJssculpturen dreigen net zoiets te worden als een braderiemarkt of een Dickensfeest. Als iemand er succes mee heeft, dan is het verleidelijk om dat te kopiëren. In Lemmer doen ze het dan wel iets anders, want daar mag het publiek zelf aan de slag met ijsblokken. Dat hebben we nog niet eerder gezien.

Op vrijdag 10 januari beleeft het centrum van Lemmer een nieuwe winteractiviteit. Vanaf 17.00 uur demonstreert een professioneel team de kunst van het maken van ijssculpturen, ook wel icecarving genoemd. Aansluitend zijn er workshops, waarin deelnemers zelf aan de slag gaan. Zij staan dan voor de uitdaging een blok ijs om te vormen tot een eigen creatie.

Drie enorme blokken transparant ijs vormen de grondstof voor de demonstraties. Ze komen te staan op het BK-plein bij het monumentale gemeentehuis en op de Kortestreek voor de kerk in het centrum van Lemmer. Vanaf 17.00 uur hakken en bikken de professionals de grote blokken tot ijzige sculpturen. Die blijven staan tot zij gesmolten zijn. Dus hopelijk gaat het eindelijk vriezen. Dan is er lang van te genieten.

De workshops vinden plaats in een pagodetent bij het beeld van de visserman. Deze lessen zijn voor €5,- te volgen. Per groepjes van tien kunnen de deelnemers zich uitleven op het beeldhouwen van blokken ijs tot herkenbare figuren. Om af en toe even op te warmen staat er warme chocolademelk klaar. Aanmelden voor de workshops kan via ‘contact’ van de website: www.hartvanlemmer.nl of het mailadres: [email protected]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.