Zoetermeer krijgt Adventureworld

Scene uit de promotie-video van Adventureworld.

Scene uit de promotie-video van Adventureworld.


Adventureworld is de naam van een nieuw overdekt attractiepark dat moet verrijzen bij Zoetermeer. Dat nieuws bracht burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer in zijn nieuwjaarstoespraak. Het moet het grootste overdekte attractiepark van Europa worden en wordt gebouwd aan de oostkant van Zoetermeer. Bezoekers van het park, waar al jaren over gesproken werd en dat aanvankelijk in Almere zou komen, kunnen bijvoorbeeld ervaren hoe het is om in een Formule 1-bolide te rijden of in een straaljager te vliegen. Ook komt er een wildwaterbaan waarbij een tocht door de Grand Canyon wordt nagebootst. De initiatiefnemers hebben al in een eerder stadium laten weten te mikken op een miljoen bezoekers per jaar.

In de Telegraaf van 8 januari 2014 geeft initiatiefnemer Arno Geul uit Eemnes een toelichting op zijn plannen:

„Aan de hand van 3D-videosystemen, surroundgeluidssystemen, hydraulische bewegingstechnieken en special effects krijg je het gevoel mee te vliegen in een straaljager of met een hangglider boven de Alpen te zweven. Je kunt nu al meevliegen in Moskou met een straaljager, maar dat kost 10.000 euro. Veel mensen hebben daar de centen niet voor.” Om dezelfde ervaring te ondergaan als een piloot, maar dan een stuk goedkoper, heeft Geul een uiterst geavanceerde centrifuge met cabines laten maken. „Bezoekers zitten in een pilotenstoel en krijgen een helm met videobril op. Ze zien beelden van een vlucht met een Mig-29, die we in Moskou hebben opgenomen. De centrifuge draait mee, zodat je de G-krachten echt voelt.” Een soortgelijke belevenis ondergaan waaghalzen als ze, compleet met wetsuit, zuurstofmasker en videoduikbril, gaan diepzeeduiken. „De beelden die je ziet, hebben we opgenomen in de Caraïben en alle bewegingen van de duik worden nagebootst.”

Zoetermeer krijgt Adventureworld 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.