5 tips voor Moederdag 2014

Lekker cupcakes eten samen met moeder ergens? Foto: Common Creative

Lekker cupcakes eten samen met moeder ergens? Foto: Common Creative


Waarschijnlijk 80% van de Nederlanders zal moederdag vieren op de traditionele manier: langsgaan bij moeder, kopje koffie drinken en dan iets uit de drogisterij en/of een bloemetje geven. Maar je zou ook iets anders kunnen doen. Je zou je moeder, zeker als ze oud is en er normaal al niet zoveel op uittrekt, ook een ‘vakantie van een dag’ kunnen geven. Iets waar ze met plezier op terugkijkt. Hieronder vijf trips die gecompleteerd kunnen worden met een kop koffie met gebak in een restaurant naar keuze onderweg en evt. afgesloten met een diner bij een van de kinderen thuis. En, o ja, moederdag is in 2014 op zondag 11 mei.

1. Keukenhof
Hoe lang geleden is het geweest dat jij en je moeder naar de Keukenhof geweest zijn. Je was nog in je korte broeken-jaren? Na 11 mei blijft de nationale bloemententoonstelling nog maar een week open, dus grijp je kans om te genieten van het thema ‘Holland’ dat dit jaar met duizenden bollen gestalte gegeven wordt. En mocht het weer wat minder zijn, geen nood, er zijn voldoende overdekte delen in deze attractie.

2. Muiderslot
Je hoeft niet naar Frankrijk voor kastelen. Die hebben we zelf hier ook genoeg. En dat zijn helemaal geen verpauperde gebouwen. Neem het Muiderslot, daar hebben recentelijk allerlei renovaties plaatsgevonden: Om de band van het Muiderslot met water door de eeuwen heen voor het publiek begrijpelijk te maken, werd in de afgelopen jaren gezocht naar een presentatie waarin vele aspecten van de geschiedenis van het kasteel verenigd konden worden. Het zeer moderne, verzonken Waterschild Paviljoen, dat in de pruimenboomgaard achter het kasteel is gerealiseerd, voldoet aan al die wensen. De bezoeker die de trap afloopt, duikt letterlijk onder in de geschiedenis. Op een groot scherm wordt in zeven minuten het verhaal van het ontstaan van het Muiderslot en de band met water als vriend en water als vijand verteld. Na afloop van de film staat hij voor de keuze: stapt hij achter het waterscherm, of niet.

3. Naar klimbos?
Het kan natuurlijk zijn dat je een hele sportieve moeder hebt. Of eentje die zegt: Als de kleinkinderen genieten, geniet ik ook. Dan zou je er voor kunnen kiezen om met z’n allen naar een van de klimbossen in Nederland te gaan. En die krijg je er steeds meer. Plekken waar je veilig gezekerd door de hoogste toppen van het bos kunt gaan. We hebben een overzicht van alle klimbossen in Nederland voor je gemaakt.

4. Eten op een Waddeneiland
Alleen voor een dagje naar een Waddeneiland? Ja dat kan! We hebben het ooit gedaan voor de serie Grenzeloos, waarbij we álle Waddeneilanden telkens in een dag bezocht hebben. Je neemt gewoon de eerste boot heen en de laatste weer terug. Voordeel is dat je hierdoor ook echt het gevoel van een ‘vakantie in een dag’ krijgt. Vooral als je lekker met je blote voeten over het Noordzee-strand gaat en dan lekker pootje baden. En de mogelijkheden om prima uit eten te gaan op de eilanden zijn legio.

5. Dagje Wellness
Veel moeders zullen juichen bij het horen van het voorstel dat ze als cadeau een dagje Wellness krijgen. Vooral als ze die samen met hun dochter(s) mogen beleven. En daarvoor zijn er natuurlijk mogelijkheden genoeg. Zo is er recentelijk een nieuwe voorziening in Eindhoven geopend, maar nabij Harderwijk/Hierden ligt bijvoorbeeld de bekende Zwaluwhoeve, waar je je voeten ook door visjes kunt laten verzorgen.

0