App met beste hotels in Zwitserland

Er is een nieuwe app waar je de beste hotels in Zwitserland kan vinden, zoals Hotel Kronenhof. Foto: Switzerland Tourism .

Er is een nieuwe app waar je de beste hotels in Zwitserland kan vinden, zoals Hotel Kronenhof. Foto: Switzerland Tourism.

Er is een nieuwe app en brochure met de beste hotels in Zwitserland. Zwitserland Toerisme heeft een nieuwe gratis app ontwikkeld met adressen van hotels uit zeven verschillende hotelgroeperingen die elk een bepaald hotelsegment vertegenwoordigen. Tegelijkertijd is de begeleidende themabrochure “De beste hotels” uitgebracht. De selectie bevat bijna 500 gecertificeerde hotels, van berghut tot vijfsterren-superiorhotel.

De beste hotels
In samenwerking met hotelleriesuisse zijn zeven hotelgroeperingen vertegenwoordigd in de nieuwe app en brochure. Alle partnerhotels moeten aan verschillende criteria voldoen om in de selectie te worden opgenomen. De criteria verschillen per aard van de groepering. Onderscheiden worden de volgende themahotels: Typically Swiss Hotels (met inbegrip van berghutten), Swiss Historic Hotels, Wellness Hotels, Design & Lifestyle Hotels, Swiss Deluxe Hotels, Swiss Family Hotels, Seminar Hotels.

App “Best Swiss Hotels”
De hotelapp is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android smartphones, ook in het Nederlands. Drie draaischijven dienen als zoekfilter: soort hotel (7 mogelijkheden), ligging (aan het water, in de bergen, in landelijke omgeving, in de stad) en aantal sterren. Extra zoekmogelijkheden: gratis wifi, rolstoeltoegankelijk en hondvriendelijk. De selectie kan per regio worden weergegeven en in een volgende stap is per hotel uitgebreide informatie beschikbaar. Er kan vanaf de app rechtstreeks geboekt worden.

Brochure “De beste hotels”
In de 80-pagina’s tellende brochure worden per hotelgroepering enkele hotels met hun, soms bewogen, geschiedenis en “huisspecialiteiten” nader omschreven en afgebeeld en de overige adressen met een korte karakteristiek en adresgegevens. Net als de app is de brochure in het Nederlands beschikbaar.

Voor meer informatie of om te app te downloaden ga je naar deze website. De brochure kun je hier lezen, downloaden of bestellen, daarnaast kan dat ook door gratis 00 800 100 200 30 te bellen.

0