Avontuurlijke winter in Savoie Mont Blanc

IJsduiken in Frankrijk.

IJsduiken in Frankrijk.


Savoie Mont Blanc biedt naast skiën 70 andere activiteiten aan. Wandelroutes, sneeuwschoenwandelingen of tochten met een hondenslee, maar ook sensationele sporten zoals snowkiten, bobsleeën, gletsjerklimmen en ijsdekken zijn mogelijk.

Door het ijs gezakt
IJsduiken is een unieke ervaring onder het dikke ijs van het meer van Tignes. Alban Michon, specialist op het gebied van duiken onder ijs, in open zee en ondergronds, begon hier een duikschool die uitgroeide tot een waar trainingscentrum voor poolexpedities. Een duik onder het ijs is echter toegankelijk voor iedereen; beginner of gevorderde.

Met een kart, mountainbike, of Air-Tubby van de berg
Op het ijscircuit van Val Thorens, waar de Trophée Andros gereden wordt, kan vanaf nu ook gekart worden. www.icedrivingacademy.com. Iets minder snel, maar niet minder sensationeel is mountainbiken op de vijf kilometer van de ‘Tréffléannaise piste’ in La Giettaz-en-Aravis. Aan het eind van de dag onder begeleiding van een gids. Een wel heel bijzondere afdaling in Val Cenis Vanoise: de Air-Tubby. Men neemt plaats in een in een ronde ‘donut’ om vervolgens de berg af te glijden.

’s Avonds eropuit
In Praz sur Arly neemt men zelf de teugels in handen. De teugels van een hondenspan wel te verstaan. Een tocht door de sneeuw die eindigt bij een afgelegen chalet waar heerlijk wordt gedineerd. In Méribel wordt een tocht op sneeuwschoenen gevolgd door een sauna en overnachting tussen de bergen in Le refuge du Christ.

Savoie-Mont Blanc

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.