Beklimming Mount Everest goedkoper

De Mount Everest. Foto: Common Creative

De Mount Everest. Foto: Common Creative


De Mount Everest beklimmen, voor velen een droom, kan sinds kort iets goedkoper. Nepal heeft besloten dat bergbeklimmers per 1 januari niet langer 25.000 dollar (ruim 18.000 euro) betalen, maar 11.000 dollar (circa 8.000 euro). De beweegreden is volgens de media in het land zelf dat de regering vindt dat het bedwingen van ’s werelds hoogste berg niet langer voorbehouden moet zijn aan rijkelui. Maar, uiteindelijk moet de maatregel het arme land extra geld opleveren.

Bergbeklimmen in Nepal bezorgt het land een jaarlijkse opbrengst van ruim drie miljoen dollar. Het gebied rond de Mount Everest trekt jaarlijks zo’n 35.000 bezoekers. De klimmers die er komen vormen een opmerkelijk gezelschap en variëren van een 80-jarige Japanner tot een 13-jarige Amerikaan. In 2013 wisten meer dan 800 mensen de top te bereiken. In totaal, zo blijkt uit een allertijden overzicht, waagden zo’n 5.000 mannen en vrouwen de klim.

Mount Everest

Beklimming Mount Everest goedkoper 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.