Bobbejaanland klaar voor show-zomer

De Italiaanse goochelaar in actie in Bobbejaanland.

De Italiaanse goochelaar in actie in Bobbejaanland.


Bobbejaanland, net over de grens met België, is nu al klaar voor de zomer van 2014. Op het programma staan onder andere twee spectaculaire shows, die gedurende het hele seizoen bekeken kunnen worden. Op zaterdag 5 april worden de deuren van ’t Plezantste Land weer wagenwijd opengezet voor een nieuw seizoen. Op het programma staan onder andere vijf Summernights en het BK breakdance.

“Entertainment en vermaak hóren gewoon bij Bobbejaanland,” licht directeur Roland Kleve toe. “Al sinds de beginjaren van het park gaf Bobbejaan Schoepen de hoofdrol aan show en spektakel. We kozen dan ook voor een zomerprogramma dat hierop inspeelt. De voorstellingen geven, samen met onze 40 attracties, de perfecte dosis plezier voor een leuk dagje met familie of vrienden.”

Bovendien maakt het park zich op voor de komst van een nieuwe attractie in 2015. “Het is al even geleden dat we een nieuwe attractie konden aankondigen, maar volgend jaar is het weer zover. Veel willen we er nog niet over kwijt, we houden de verrassing nog even verborgen. Maar wij zijn alvast enthousiast!”, aldus Roland Kleve. De nieuwe trekpleister komt op de plaats waar nu de Fly Away staat.

SHOWS
Magic Bubble Show
Marco Zoppi brengt de zomer opnieuw door in Lichtaart. Vanuit Italië brengt hij een nagelnieuwe show mee, vol kleurrijke zeepbellen en verbazingwekkende trucs. Marco Zoppi neemt je in zijn Magic Bubble Show mee op een magische uitstap naar een wereld van zeep en verwondering. Hij laat zien dat bellenblazen een vak apart is. De Magic Bubble Show loopt van 29 mei t/m 30 juni in het weekend en op feestdagen, en van 1 juli tot 28 september worden er dagelijks vier shows opgevoerd.

THE BATTLE is terug
In 2014 neemt de strijd tussen paarden en BMX’ers nieuwe vormen aan. Vorig seizoen toonden de twee rivalen voor het eerst hun kunnen in het park. Nu ze elkaars sterke en zwakke punten hebben ontdekt, zijn ze klaar voor een nieuwe Battle. Het publiek juicht niet enkel meer voor de beste tricks, de toeschouwers moeten nu ook kant kiezen: winnen de elegante maar stoere meisjes, of is de overwinning weggelegd voor de avontuurlijke jongens? De bikers die in The Battle hun kunsten bovenhalen zijn lid van het GET INSANE trial team, met als boegbeeld achtvoudig Belgisch kampioen Iciar Van den Bergh. De beste BMX’ers zorgen voor een totaalspektakel waarbij het publiek wordt betrokken. The BATTLE loopt van 1 juli t/m 31 augustus 2014.

EVENEMENTEN
Nachtraven en amusementszoekers worden op hun wenken bediend tijdens de Summernights; een ritje in een rollercoaster bij het vallen van de avond geeft immers nét dat ietsje meer kriebels in de buik. In totaal vijf avonden blijft het park open tot 22u en laat het de ambiance van een Spaanse vakantie over haar bezoekers neerdalen. Sfeerbrengers zijn onder andere terrasjes, straattheater, ambachtenmarktjes, een showband en animatieteams. Data: 12, 19 en 26 juli, 2 en 9 augustus

Op zondag 31 augustus wordt Bobbejaanland opnieuw overspoeld door de Belgische breakdance-scene. Breakdancers van alle leeftijden komen er samen voor de Belgian Championships 1on1 Breakdance, een wedstrijd waarin in 3 verschillende leeftijdscategorieën gestreden wordt om de Belgische titel. Er staan telkens twee dansers op het podium die het beste van zichzelf geven in een heuse dance-off. Datum: zondag 31 augustus 2014

Gameland
In september is Bobbejaanland de place to be voor alle gamefanaten. Tijdens Gameland, dat al voor de vierde keer neerstrijkt in Bobbejaanland, worden allerhande games voorgesteld en staan heel wat gameactiviteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de voorbije edities konden organisatoren Wouter Van Hauwermeiren en Steven Leunens op heel wat belangstelling van het publiek rekenen.

Halloween
Halloween is traditiegetrouw de hekkensluiter van het seizoen. Nog een weekje lekker griezelen voor de donkerste maanden van het jaar starten en ook ’t Plezantste Land in winterslaap gaat. Drie nocturnes met vuurwerk brengen licht in de donkere halloweenperiode. Het park, in een spookachtig jasje gestoken met pompoenen, spinnenwebben en sfeerverlichting, wordt omgetoverd in een waar griezelparadijs. Zowel jong als oud kan zich laten meeslepen in gethematiseerde doolhoven en de weg vragen aan vampieren, heksen en zombies. Wie z’n halloweenhonger nog niet heeft gestild met de enge sfeer in het park, kan z’n hart ophalen in het theater, waar The Prince of Illusions een duizelingwekkende vertoning in petto heeft. Halloween holidays: van 18 oktober t/m 2 november 2014, Nocturne met vuurwerk op 25, 26 en 31 oktober.

TARIEVEN
Volwassenen: 32 €
Kinderen: 27.5 €
Senioren: 27.5 €
Abonnement: 59 €
Tickets op bobbejaanland.be verkrijgbaar vanaf 23,90 €
ALGEMENE INFO
Bobbejaanland, Olensteenweg 45, 2460 Lichtaart, België, Tel: 0032 (0)14/55 78 11
E-mail: info@bobbejaanland.be | Website: www.bobbejaanland.be | Facebook: facebook.com/bobbejaanland

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.