Drie weken voorjaarsvakantie dit jaar

Carnaval valt in de 'derde' week van de voorjaarsvakantie, daarom houden sommige scholen zich niet aan de adviesdata.

Carnaval valt in de ‘derde’ week van de voorjaarsvakantie, daarom houden sommige scholen zich niet aan de adviesdata.

De voorjaarsvakantie is dit jaar verdeeld over drie weken in plaats van twee. Vooral in het Zuiden van het land houden scholen zich niet aan de adviesdata. Dat komt omdat carnaval van 2 tot 4 maart is. Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s Midden en Zuid van 15 tot en met 23 februari en voor de regio Noord van 22 februari tot en met 2 maart. Carnaval (2 tot en met 4 maart) valt in de ‘derde’ week van de voorjaarsvakantie, dus na de adviesdata. Toch zullen sommige scholen kiezen voor deze week.

Voorjaarsvakantie
Daarnaast gaan ook dit jaar veel mensen op voorjaarsvakantie. Zo’n 1,4 miljoen Nederlanders kiezen voor een vakantie, verwacht NBTC Holland Marketing. 650.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, 750.000 in het buitenland. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Vakantie in een huisje
Tijdens de voorjaarsvakantie vieren zo’n 650.000 Nederlanders vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse vakanties is hiermee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Ook parken met veel (binnen)faciliteiten doen het goed. Zo’n dertig procent van de binnenlandse vakanties wordt in een hotel doorgebracht. 750.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een vakantie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.