Duik in de historie in het voorjaar

Beeld van een deel van de tentoonstelling van het Nationaal Archief, dat nog maar een paar maanden geleden geopend werd.

Beeld van een deel van de tentoonstelling van het Nationaal Archief, dat nog maar een paar maanden geleden geopend werd.


Het Nationaal Archief in Den Haag heeft een uitgebreide culturele agenda samengesteld voor de voorjaarsvakantie met diverse interessante workshops en rondleidingen voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld het depot bezoeken van het archief en ontdekken op welke wijze papier wordt gemaakt. De programmering voor de voorjaarsvakantie start op zaterdag 22 februari en duurt tot en met zondag 2 maart. Voor meer informatie over de inhoud van de workshops en rondleidingen: www.gahetna.nl/agenda

Het Nationaal Archief beheert en presenteert meer dan 1000 jaar geschiedenis van Nederland in bijna 125 kilometer archiefmateriaal, 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten. Najaar 2013 opende Koning Willem-Alexander de deuren van het nieuwe publiekscentrum. De openingstentoonstelling ‘Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven’ presenteert op vernieuwende wijze enkele bijzondere items uit de archiefcollectie van het Nationaal Archief. Door middel van elf verhalen worden bezoekers meegenomen op een reis langs bijna duizend jaar geschiedenis. Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen geïnteresseerden kennis maken met het Nationaal Archief door middel van de workshops en verschillende rondleidingen. Voor meer informatie: zie www.gahetna.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.