Een nieuw avontuurlijk boek

Kunstenaar Bruno van den Elshout heeft elke dag een foto gemaakt van de Noordzeehorizon en deze foto's gebundeld in een boek.

Kunstenaar Bruno van den Elshout heeft elke dag een foto gemaakt van de Noordzeehorizon en deze foto’s gebundeld in een boek.

Bruno van den Elshout heeft een jaar lang elke dag een foto gemaakt van de Noordzeehorizon. Hij maakte in totaal 8.785 beelden. Deze foto’s zijn de inspiratie geweest voor een nieuw boek met als thema avontuur. Kunstenaar Bruno van den Elshout vertelt met dit boek het verhaal van avontuur en hoe je die ten volle aangaat. Hoe het ontstaat, hoe het zich ontvouwt en waar het je brengt. Over hoe je werk maakt van je dromen.

Het idee
Er waren mensen die voorspelden dat in 2012 de wereld zou vergaan. Dat is niet gebeurd, maar Van den Elshout gelooft wel dat 2012 het einde was van de wereld zoals we die tot dan toe kenden. Een wereld waarin sneller en efficiënter automatisch beter betekende. Hij wilde laten zien dat je er ook voor kunt kiezen om een andere werkelijkheid te ervaren. Het uitzicht op de Noordzeehorizon brengt die andere tijdloze werkelijkheid in beeld.

De foto’s
Wanneer in 2012 de beelden vanuit de camera-machine binnen komen onthult de horizon zijn verrassend verschijning. Grauw, grijs, alledaags, of woest, golvend, met luchten die doen denken aan de 19e eeuwse schilderkunst van de Haagse School. Soms verstild mistig, onwerkelijk kalm of bombastisch kleurrijk. Er ontstaat een ongelooflijk diverse verzameling beelden.

Het doel
Eindbestemming van dit avontuur is de Grote Kerk in Den Haag, waar het boek NEW HORIZONS op 4 december wordt gepresenteerd. 150 boeken verkocht Van den Elshout al in de aanloop naar de crowdfunding-campagne die hij nu is gestart. De eerste 52 pagina’s van het boek zijn al ontworpen en worden van 2 februari tot en met 29 maart tentoongesteld in Dordrecht.

Op Voordekunst.nl zoekt Van den Elshout nog 250 liefhebbers die ervoor zorgen dat het boek in oplage geproduceerd kan worden. Hier vind je ook meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.