Eifel maakt kans op fietsroute van het jaar

De fietsroute 'Vennbahn' is één van de vier genomineerden voor de fietsroute van het jaar.

De fietsroute ‘Vennbahn’ is één van de vier genomineerden voor de fietsroute van het jaar.

De fietsroute ‘Vennbahn’ in de Eifel is één van de vier genomineerden voor de fietsroute van het jaar. Daarnaast presenteert het gebied zijn nieuwe Nederlandse brochure voor 2014 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs op 1 en 2 maart in de RAI in Amsterdam. Daarnaast viert het gebied de vijf-jarige verjaardag van de Eifelsteig wandelroute. De 313 km heeft weer voldaan aan de  criteria van het ‘Deutsche Wanderinstitut’ en mag weer 3 jaar lang het keurmerk ‘Deutsches Wandersiegel’ voeren.

Fietsroute van het jaar
De fietsroute over een stilgelegde spoorlijn dwars door Natuurpark Hoge Venen – Eifel staat symbool  voor een stukje bewogen Europese geschiedenis. Het spoor dat als verbinding tussen de mijnbouwstreek in het noorden en de staalwerken in het zuiden werd aangelegd, was tijdens de beide wereldoorlogen een slagader in het conflictgebied. De Vennbahn is letterlijk een grensoverschrijdende fietsroute. Op de 125 km lange tocht tussen Aken  en Troisvierges in Luxemburg passeer je meer dan 10 keer de grens tussen Duitsland, België en Luxemburg.

Meer informatie, een routeplanner met zowel wandel- als fietsroutes en handige apps staan op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.