Gedraagt een leeuw zich als een kat?

De leeuw Ashrad in GaiaZOO, nu nog onwetend over wat hem dinsdag boven het hoofd hangt...

De leeuw Ashrad in GaiaZOO, nu nog onwetend over wat hem dinsdag boven het hoofd hangt…


Leuk experiment gaan ze deze week uitvoeren in Limburg. Ze plaatsen een leeuw in een gigantische huiskamer en gaan dan kijken of hij zich net zo gaat gedragen als een kat dat doet onder dezelfde omstandigheden.

De leeuw, een van de grootste katachtigen, wordt vaak de koning der dieren genoemd. De kat of poes, die zich vaak gedraagt als de koning der dieren (en mensen!) behoort tot dezelfde familie. GaiaZOO en de nieuwe Nederlandse firma Poopy Cat vroegen zich af, in hoeverre vertonen zij nu hetzelfde gedrag? Op dinsdag 4 februari om 10:00 uur wordt een experiment uitgevoerd om dit te testen. Het leeuwenverblijf zal omgebouwd worden tot huiskamer, maar dan wel op schaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reuze kattenbak een gigantische krabpaal en een melkschotel voor liters melk.

Voor het experiment werd onder andere een gigantische kattenbak ontwikkeld (2,5 m. bij 2 m.) speciaal voor leeuw Ashrad van GaiaZOO. De bak wordt gevuld met houtsnippers die zijn ingesmeerd met neushoornmest. Deze vorm van bezigheidstherapie is het perfecte speeltje voor een roofdier in de dierentuin en door dieren uit te dagen hun natuurlijke gedrag te vertonen houdt GaiaZOO ze actief en gezond. Een belangrijke bezigheid is het uitdagender maken van de leefomgeving van de dieren; in de dierentuinwereld verrijking genoemd. En daar past dit experiment in.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.