Goedkoop vliegen naar wintersport

Het maakt veel uit welke luchtvaartmaatschappij je kiest om naar je winterbestemming te komen.

Het maakt veel uit welke luchtvaartmaatschappij je kiest om naar je winterbestemming te komen.

De Olympische Spelen zijn inmiddels een week bezig en misschien hebben alle beelden van sneeuw je geïnspireerd om zelf op wintersport te gaan. Dan ga je op zoek naar een goedkope ticket om je daar te brengen. Maar als je niet oppast kom je ook bij low-budget luchtvaartmaatschappijen bedrogen uit. De website WhichAirline.com deed naar de kosten van het vliegen met je ski’s. Vooral opvallend is dat de kosten snel oplopen als je voor een ‘verkeerde’ luchtvaartmaatschappij kiest.

In het onderzoek hebben ze de prijzen van de 20 meest populaire Europese low-cost luchtvaartmaatschappijen naast elkaar gelegd om uit te vinden hoeveel passagiers moeten bijbetalen als ze reizen met hun ski-uitrusting (= ski’s of snowboard, skistokken en skischoenen). Het resultaat is dat er wel een verschil van € 120,- kan zijn per retourvlucht. Welke aanbieder je kiest maakt dus wel degelijk uit.

Deze infographic legt het hele onderzoek duidelijk uit. Hier kun je zelf zien welke luchtvaartmaatschappij je het beste kan kiezen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.