Het Portugese Alentejo heeft alles

De Portugese regio Alentejo wil meer bekendheid krijgen als vakantiebestemming.

De Portugese regio Alentejo wil meer bekendheid krijgen als vakantiebestemming.

Portugal heeft veel  plaatsen die het bezoeken waard zijn, maar toch zijn veel mensen niet heel bekend met de verschillende regio’s in het land. De Portugese regio Alentejo wil daar verandering in brengen. Zo staat Alentejo dit jaar op de ‘Best of the World’-lijst van National Geographic. Niet voor niets: Alentejo heeft voor ieder wat wils.

Van alles wat
Van slapen in de natuur op een  camping, tot vertoeven in boetiekhotels en resorts. Van lange wandelingen en fietstochten over de heuvels, tot paragliden, surfen en zeilen langs de kust. Alentejo is gastronomisch ingesteld en kent veel lokale specialiteiten. De dunbevolkte streek staat bekend om het diverse landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden.

De regio
Het noorden van Alentejo kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan. In het noordoosten vind je regiohoofdstad Évora, met een centrum dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het zuiden biedt juist een open en uitgestrekt landschap met olijfbomen, boerderijen en ruïnes uit de Romeinse tijd, zoals in de stad Évora. Het oosten kenmerkt zich door de rivier Guadiana: vele watermolens en het natuurpark ‘Vale do Guadiana’ vullen hier het landschap.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.