Holland voor buitenlanders

100xholland informeert snel en beknopt buitenlanders.

100xholland informeert snel en beknopt buitenlanders.


Als maker van Elke Dag Vakantie.nl ben ik natuurlijk gek van reizen. Vroeger gebruikte ik als voorbereiding wel de reisgidsen, die je nu ook nog in de bibliotheken ziet staan. Maar met de komst van internet en zeker met de apps van de laatste jaren is dat veranderd. Ik wil graag snel weten wat in een bepaald land of streek de ‘must see highlights’ zijn. Van die attracties waarbij je jezelf voor het hoofd slaat als later blijkt dat je er vlak in de buurt was, maar dat je er niet bent gaan kijken.

Reisboeken hebben – wat mij betreft – als nadeel dat je je door hele hoofdstukken van beschrijvingen van historische kerken moet worstelen, die je toch nooit zult gaan bekijken. Gelukkig zijn er wel steeds meer gidsen die een ’top 10′ presenteren. En daar hou ik van! Nadeel van internet is ook de hoeveelheid. Je moet je door heel veel sites waden voordat je bij elkaar gesprokkeld hebt wat je wilt gaan zien. En dan heb je dingen die je interessant lijken, dan moet je nog weer uitzoeken waar ze nu precies op de kaart liggen.

Voor al het bovenstaande heb ik voor de toeristen die ons land aandoen een site gemaakt. Zeer beknopt: Hij bestaat maar uit 1 pagina. Daarop staan de 100 belangrijkste attracties die ons land rijk is met linken naar de sites van de attracties zelf. En, wat mij betreft het handigste, een kaartje waarop aangegeven staat waar die attracties te vinden zijn. De site laat zich perfect op een mobiele telefoon bekijken. Ik zit nu te twijfelen of ik per attractie nog een uitgebreidere beschrijving moet maken. Wat vinden jullie? De site is te vinden op www.100xholland.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.