Innsbruck viert Olympisch jubileum

De Olympische ringen zijn nog te zien in Innsbruck.

De Olympische ringen zijn nog te zien in Innsbruck.

Het is inmiddels 50 jaar geleden dat de Olympische Spelen in het Oostenrijkse Innsbruck gehouden werden en dat moet gevierd worden. De hoofdstad van Tirol heeft nog steeds het record op haar naam staan, ze mochten namelijk drie keer gastland van de winterspelen zijn. Het 50-jarig jubileum wordt uitgebreid gevierd, te beginnen met een Snow-Festival, het EK & WK curling en de wereldbekerwedstrijd skiën. Ook zijn de voorbereidingen voor het eindfeest van het jubileum in volle gang.

Olympische stad
Al 50 jaar is voor de bezoekers zichtbaar dat Innsbruck een echte Olympische stad is. De spectaculaire skispringschans van Zaha Hadid op de Bergisel (die sinds 2001 de schans van 1964 vervangt), de drie schalen voor het Olympische vuur en de Olympische bobbaan, Olympiaworld Innsbruck, de ijshallen en de bobsleebaan in Igls, behoren allemaal tot de Olympia SkiWorld, in de negen omliggende skigebieden. Daarnaast wordt het stadsbeeld gedomineerd door de voorzieningen die voor de atleten zijn gebouwd, welke tegenwoordig dienen als royale woonruimte.

Zelf actief
Het imago van “sportstad” heeft Innsbruck sinds de Olympische Winterpelen in 1964. De sportstad Innsbruck nodigt iedereen uit om zelf actief te worden als skiër, langlaufer of schaatser. Waan je even in de wereld van een bobsleeër en ervaar zelf hoe het is om van de baan af te sjezen in een bobslee in Igls.

Voor alle evenementen rond het jubileum ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.